gallery/logo-davidbitter copy

NOU DISC, MUSUTRUK!

Discografia
gallery/portadadisc-davidbitter

Musutruk

Microscopi, 2019

gallery/portada-casualitats

Casualitats

Quimera Rekords, 2015

gallery/portada-esperantquesurtielsol

Esperant que surti el sol

Quimera Rekords, 2013

MUSUTRUK (Microscopi, 2019) és una paraula del basc que es fa servir per donar les gràcies i que també és pot traduir com, fer alguna cosa a canvi de res o d'un petó (musu).

 

Produït, enregistrat, mesclat i masteritzat per Roger Gascon a Cadenza Studio entre abril de 2018 i febrer de 2019.

 

David Delgado: Lletres i músiques, veus, guitarres acústiques i elèctriques, piano, ukelele, harmònica, palmes, coros. Bateria i baix a “La meitat del camí”, i baix “Nit rere nit”.

 

Roger Gascon: Bateria, baix, guitarres acústiques i elèctriques, guitarra slide, piano, hammond, glockenspiel, sitar, tabla, percussions, palmes, cors. 

 

Col·laboracions especials: Ivette Nadal: Veus a “Aires de llibertat”. Mon Feijóo: Coros a Esmaperdut. Jaume Arboledas: Veu a “Nit rere nit”, coros a “Perles d’aigua”. Ester Umbert: Violoncel a “El vell far”, “Nit rere nit” i “La meitat del camí”. Olalla Wallin: Violins a “El vell far” i “Nit rere nit”. Joan Toni Skarabat: Banjo a “Quan rius per sota el nas”. Alex Arenas: Trombó a “Perles d’aigua”. Eduard Gener (RGB Suports): Piano electro-nord i hammond a “Esmaperdut”.

 

Desprès de ESPERANT QUE SURTI EL SOL, Bitter presenta el segon disc: CASUALITATS (Quimera Records, 2015).

 

Un gir sonor respecte a l’anterior. L’electricitat i el so de banda marquen aquest treball de 16 cançons. Estilísticament trobem pop-rock, funky, rock’n’roll i folk, el segell Bitter comença a consolidar-se. Tal com diu la cançó que obre el disc, les casualitats no existeixen i tot passa per alguna raó, d’aquest missatge i de dos anys fent cançons neix l’ideari d’aquest treball.

 

Les cançons ens porten a moments viscuts, a una emoció sentida, a un record, a un anhel, alhora que posen una banda sonora a la nostra vida. Això es el que pretén ser aquest disc, una banda sonora de vida, de la vida que s’escriu cada dia que passa, minut a minut, segon a segon.. que ens permeti gaudir de cada petit detall.

ESPERANT QUE SURTI EL SOL (Quimera Records, 2013). És el primer disc de Bitter.

 

Un disc de so auster de premeditadament buscat. Tan sols hi ha un arpegi de guitarra elèctrica en una cançó.

 

Tot està gravat bàsicament amb guitarra acústica, baix, contrabaix, piano i caixa amb escombretes al més pur estil 50’s carregat de balades dolces i aires folk. Les lletres d’aquest treball mostren una cara dolça i tendra amb cançons que parlen de desitjos, sentiments, emocions i experiències de vida entre cançons divertides i enganxoses i altres de més tranquil·les i introspectives, unides totes per un missatge positiu.